Kako do savršenog izgleda u kućnim uslovima?

Briga o zdravlju jedna je od veoma popularnih tema u poslednje vreme u svim medijima. Jednako se govori o važnosti kvalitetne i izbalansirane ishrane, kao i o umerenoj fizičkoj aktivnosti, zdravim stilovima života, zdravom načinu razmišljanja, hidrataciji, te preventivnim pregledima i tome slično.

Ova tema je široka i obuhvata mnogo segmenata zato ćemo se mi danas fokusirati na samo jedan aspekt, a koji se odnosi na fizički izgled i telesnu težinu.

Stručnjaci kažu da je kod žena optimalna telesna težina ona koja odgovara iznosu koji se dobije kada se od visine oduzme broj 110, dok za muškarce važi pravilo da se od njihove visine oduzme broj 100.

Međutim, neki kilogram više ili manje mogu biti sasvim u redu, ako se osoba oseća dobro u svojoj koži. Ali kada iz različitih razloga ljudi počnu da se goje onda to može postati pravi problem.

A kako ga rešiti u kućnim uslovima pročitajte u nastavku.

Vodite računa o ishrani – angažujete nutricionistu

Skoro da nema osobe na svetu koja nije bar jednom u životu bila na nekoj vrsti dijete kojih danas ima pregršt. Međutim pitanje je da li je svaka od njih jednako dobra i povoljna za svačiji organizam?

Apsolutno ne. Svi se mi razlikujemo i naši organizmi i metabolizmi koliko god bili iste građe mogu veoma različito reagovati i funkcionisati. Zato je kada je ishrana u pitanju potreban je jedan individualni i celovit pristup.

Njega mogu da vam daju nutricionisiti koji u današnjem svetu rade i online. U većini slučajeva biće potrebno da im dostavite nalaz krvne slike i lipidnog statusa ne stariji od mesec dana, da uplatite određenu novčanu nadoknadu nakon čega ćete popuniti upitnik vaših navika i potreba, na osnovu čega će oni napraviti individualni plan ishrane. Ako bolujete od hroničnih bolesti biće neophodno da prosledite i nalaze lekara specijalista.

Izabalansirani obroci sa tačno propračunatim unosom dnevnih kalorija doprineće boljem zdravlju, boljem varenju, topljenju kilograma i vitkoj liniji – ali pod uslovom da se svih preporuka strogo pridržavate.

Radite lagane vežbe

U eri rasprostranjenosti interneta i mnoštvu sadžaja koji se mogu naći na njemu dostupne su nam i preporuke za lake vežbe za svaki deo tela koje je moguće raditi u kućnim uslovima.

Ovo je odlična opcija za sve one koji ne vole da odlaze u teretanu ili na grupne treninge. Ali i za one koji ne mogu uvek da svoje vreme planiraju tako da se uklope za unapred određenim terminima za vežbanjem.

Preporuke za vežbe mogu se naći u vidu videa ili tekstova sa slikama. Za koju god opciju da se neko odluči bitno je da ispoštuje preporuke i način i tempo vežbanja.

Osim što su dobre za održavanje fizičke spremnosti i dobre su za zdravlje i kondiciju, odlične su i borbi sa skidanjem viška kilograma kod onih koji su istrajni i uporni. Uz izbalansiranu ishranu i ove vežbe vaše telo može dobiti savršen oblik.

Kupite traku za trčanje i vežbajte kod kuće

Još jedna odlična opcija za sve one koji ne vole da odlaze u teretanu ili da trče napolju jeste da kupe traku za trčanje koju mogu da koriste u kućnim uslovima. Ovo je jedna od sprava koja se veoma često kupuje i koristi u raznim domaćinstvima, bilo da je reč o stanu ili kući.

Trake za trčanje pokazale su se kao veoma korisne, efikasne i dobre za sve one koji žele da u kućnim uslovima održavaju svoju liniju na optimalnom nivou, kao i za sve one koji uz pomoć nje žele da se otarase viška kilograma.

Danas se mogu naći razni modeli trake za trčanje sa različitim funkcijama koje nude, te ako nemate iskustva sa kupovinom i upotrebom iste, treba potražiti stručniji savet. Postoje specijalno dizajnirane trake za trčanje koje se prodaju za vežbanje u kućnim uslovima i razlikuju se po snazi motora, brzini trake, programima koje nude, broju nivoa nagiba, veličini površine za trčanje i tome slično.

Osim toga, treba voditi računa i o maksimalnoj težini vežbača koju traka za trčanje može da podnese.

Ovaj dostupan proizvod na tržištu omogućava vežbanje kod kuće, pokretanje velikog broja mišića i samim tim gubljenje kilograma ako se pravilno i redovno koristi.

Bonus savet: konzumirajte crnu čokoladu

Ako želite da smršate i smanjite telesnu težinu treba smanjiti ili potpuno izbaciti unos veštačnog šećera. Međutim za one koji imaju nizak nivo glukoze i šećera u krvi, a isti je potreban za svaku vrstu fizičke vežbe, preporučuje se konzumiranje crne čokolade.

Ako je do sada niste jeli biće vam potrebno malo vremena da se naviknite na njen ukus, a kada znate koliko ona može biti korisna za čitav organizam pitaćete se zašto ranije niste počeli da je jedete.

Tako da sve slaktiše zamenite crnom čokoladom koja je jednako dobra i za koncentraciju, a najbolji način za konzumaciju je da jednu kockicu lagano otapate u usutima dok se skroz ne otopi.