Negujte kožu tela na najbolji način

Kada se spomene redovna nega, obično većina misli na negu kože lica. Ali nega tela je podjednako bitna i važno je koje proizvode koristimo. Kako za svoju kožu želimo samo najbolje sastojke, najbolja investicija je kupovina i korišćenje prirodne kozmetike kako u nezi lica tako i u nezi tela.

Prirodna kozmetika se veoma često zaobilazi, a razlog za to je njena cena. Cena je viša u odnosu na one proizvode koji su puni razne hemije i aditiva. Mnogi prilikom kupovine uopšte ne razmišljaju šta većina preparata sadrži i kako može naštetiti njihovoj koži. 

Učinak koji pružaju proizvodi od prirodnih sastojaka je generalno isti kao i proizvodi puni hemije i sastojaka koji mogu izazvati neželjene efekte. Cena jeste viša, ali postavite sebi pitanje da li je prirodna kozmetika zaista skupa? Šta ako vam duplo jeftiniji proizvodi izazovu iritaciju, ili naškode na neki drugi način vašoj koži? Zar proces izlečenja neće imati svoju cenu? Najbolje je odmah sprečiti neke dalje probleme u vezi kože, i početi razmišljati kako činimo dobro svom zdravlju kada biramo sastojke koji dolaze iz prirode.

Koji proizvodi se smatraju kozmetikom koja je prirodna?

Ova vrsta kozmetike koristi samo prirordne sastojke u svom sastavu. To su uglavnom biljni materijali koji se dobijaju iz organske poljoprivrede, i sastojci koji nisu farmaceutski oblikovani. Ovi proizvodi ne sadrže sirovine životinjskog porekla, kao ni sintetičke boje i mirise. Takođe, kod ovih proizvoda je karakteristično to što ne sadrže genetski modifikovane sastojke, već su sastojci napravljeni od nezagađenih biljnih ulja, koja su pritom hladno ceđena.

Hladno ceđenje doprinosi da sastojci budu očuvani i bogati materijama koje su blagotvorne za našu kožu. Rok trajanja ove vrste kozmetike obezbeđen je destilatima i ekstraktima biljaka, pakovanjem koje ima najviši nivo higijene, kao i modernom tehnologijom proizvodnje.

Prednosti za kožu i životnu okolinu

Prelazak sa tradicionalne na kozmetiku koja je sastavljena od prirodnih sastojaka, obično započinju žene u trudnoći i novopečene mame. One žele samo najbolje za svoju kožu i kožu svoje bebe. Ali i druge kategorije stanovništva sve više uviđaju značaj i benefite prirodne kozmetike. Pre svega nega kože se zasniva na bogatim biljnim uljima koja neguju i vrše regeneraciju oštećene kože.

Napravljena je isključivo od prirodnih sastojaka kao što su med ili ulja biljaka, i ne sadrži nikakve silikone i parabene. Prirodni sastojci doprinose obnavljanju balansa naše kože. Ova vrsta proizvoda koristi ekološki prihvatljivu ambalažu i samim tim njihova proizvodnja je održiva. 

Tuširajte se sa proizvodima na bazi meda i pantenola

Svakodnevno tuširanje doprinosi suvoći kože, a suva koža može biti sklona iritacijama i perutanju. Gelovi za tuširanje na bazi meda i pantenola su odličan izbor jer oni vlaže kožu. Uz njihovu pomoć vaša koža nakon tuširanja neće biti suva i beživotna. Preporučuje se blaga masaža tokom tuširanja, kako bi svi sastojci što dublje prodrli u kožu. Mekana koža nakon ispiranja gela ostaviće vas bez reči, i više vam neće pasti na pamet da kupite neki tradicionalni drogerijski gel za tuširanje.

Losion ili mleko za telo za baršunast izgled kože

Stvorite odličnu naviku da nakon tuširanja ili kupanja, obavezno na svoje telo nanesete neki hranljivi losion ili mleko. Birajte losione i mleka koji sadrže mnoga prirodna ulja najvišeg kvaliteta, poput maslinovog, bademovog, ulja žutog noćurka, suncokretovog ulja ili ulja od koštica grožđa.

Odličan izbor su i preparati koji sadrže med, vitamin E i aloju, jer svi oni odlično hidriraju kožu i doprinose da ona bude nežna i mekana. Potrudite se da masažom obezbedite koži dovoljno losiona ili mleka za telo, kako bi ona bila nahranjena.

Rešite se dosadnog celulita

Idealno je vreme da svoju kožu oslobodite napornog celulita, i da se spremite za haljinice i šorceve. Svaka žena zna koliko je celulit dosadan i prosto utiče na samopouzdanje. Zato koristite samo najbolje gelove i kreme, koji u sebi sadrže prirodne sastojke. Bršljan je oduvek poznat kao blagotvoran sastojak za smanjenje izgleda pomorandžine kore na koži.

Bršljan u kombinaciji sa propolisom daje odlične rezultate, samo morate biti strpljivi i uporni u korišćenju. Masaža ciljnih mesta gelom ili kremama protiv celulita mora biti svakodnevna, kako bi uspeh bio vidljiv, a koža meka i zategnuta.

Koža stopala je podjednako važna

Zimski period i obuća mogu na našoj koži stopala ostaviti tragove u vidu grube i ispucale kože. Stik za pete na bazi bademovog ulja, šea putera i meda učiniće da koža na petama bude mekana i negovana. Rezultat je nežna i elastična koža koja je spremna za letnje sandale i papuče. Generalno, ova vrsta stika se može koristiti i za negu grube kože na laktovima i na drugim delovima tela na kojima je koža ispucala.