Da li trudnoću voditi kod privatnog lekara ili u državnoj ustanovi

Jedan od najlepših događaja u životu žene, kao i muškarca jeste saznanje da će postati roditelji. Bez obzira da li im je to prvo dete ili već imaju dece, svakako je ta vest prelepa, i verovatno svi sa istim uzbuđenjem čekaju novog člana porodice.

Posle početnog ushićenja, dolazi trenutak kada se morate odlučiti gde ćete voditi trudnoću. Naravno, svako želi da sve bude u najboljem redu tokom čitavog perioda trudnoće, ali redovni odlasci na kontrole su obavezni. 

Vođenje trudnoće u državnim ustanovama, pre svega u domovima zdravlja je besplatno i dostupno svima. Dobar deo stanovništva ne može sebi priuštiti odlaske kod privatnih lekara, pa je poseta državnim ustanovima za njih neminovna. U situacijama kada ništa nije hitno, pa možete da čekate nekada danima i mesecima na neki pregled, onda je odlazak kod privatnih lekara stvarno nepotreban trošak. Međutim, često se dešavaju nepredviđene situacije, pa je poseta lekaru hitna, i u tim slučajevima privatne poliklinike su zaista spas. 

Ljubaznost i brzina zakazivanja su za mnoge imperativ

Bez obzira da li ste trudni ili imate neki zdravstveni problem, svako želi da kada se obrati nekoj zdravstvenoj ustanovi oseti ljubaznost i pre svega ljudskost. Često se dešava da se u državnim ustanovama, na telefon jave ili vas na šalteru dočekaju neljubazne sestre, koje su već odavno oguglale na sve ljudske nedaće. Ovoga u privatnim poliklinikama i laboratorijama nema, već će vas na svakom koraku sačekati ljubazno, i pre svega profesionalno osoblje. Na ovaj način se stiče poverenje u kliniku i njeno osoblje, koje je na ovom mestu izuzetno i ceni svakog pacijenta.

Privatne poliklinike će vam u svakom momentu biti na raspolaganju, i zakazati termin u vreme koje vama odgovara. Na ovom mestu nema prevelikog čekanja, ali ni gužvi. Za odlazak kod ginekologa ili nekog drugog lekara u državnoj zdravstvenoj ustanovi, morate odvojiti gotovo ceo dan kako biste otišli na pregled. Često će vas tamo sačekati gužve i neki hitan slučaj, pa zbog svega toga možete ostati dugo. Privatne poliklinike nude zaista mnogo zdravstvenih usluga, pa ukoliko ste u mogućnosti svakako će se vaš novac isplatiti. Više o uslugama koje nude pogledajte na ovom mestu, jer gotovo svaka privatna poliklinika ima svoj sajt, pa se tu možete informisati o svemu što vas interesuje.

Lepa reč i gvozdena vrata otvara

Trudnice su često osetljiva kategorija, jer su u drugom stanju, pod uticajem hormona, promenljivog raspoloženja. Naravno, lekar kod koga idu mora im ulivati poverenje, kako bi se prilikom svakog pregleda trudnica opustila i uživala u svojoj trudnoći. Ginekološki pregledi, kao i ultrazvuk, ili uzimanje briseva znaju ponekad biti malo neprijatni, pa je od velike važnosti da izaberete lekara koji će učiniti da se opustite. 

Iz ovog razloga trudnice se često odlučuju da vode trudnoću kod nekog privatnog ginekologa, kome se mogu u svako doba obratiti. U državnim ustanovama, često su ginekolozi pretrpani poslom, jer ih čeka ogroman broj pacijenata, pa ne mogu svakom pacijentu posvetiti mnogo vremena. To naravno nikako ne znači da su oni manje stručni, već su samo ograničeni vremenom koje vam mogu posvetiti ako imate neke nedoumice ili strahove.